Politica de rambursare

SUNTEM ÎNTOTDEAUNA AICI PENTRU A AJUTA. 

Ne pare rău că comanda dvs. nu a funcționat! Lashout este dedicat pentru a asigura siguranța și satisfacția clienților noștri întotdeauna. 

 

Având în vedere siguranța dumneavoastră, este important să rețineți că nu putem prelua articole returnate din cauza naturii produselor noastre.

Cu toate acestea, funcționarea corectă a produsului este importantă pentru noi și, pentru aceasta, dorim să ne asigurăm că suntem aici pentru a vă ajuta cât mai mult posibil.  Garanția dvs. de rambursare 100%  vă protejează în cazul produselor deteriorate sau defecte la livrarea verificată. Dacă primiți un articol deteriorat în cadrul comenzii dvs., vă rugăm să ne trimiteți imediat o fotografie cu articolele dvs. care au sosit deteriorate la contact@lashout-ro.com.

 

Dacă un articol poate fi considerat deteriorat sau defect, vă rugăm să trimiteți un e-mail la contact@lashout-ro.com cu numărul de comandă și o fotografie a produsului. Acest lucru este vital pentru ca Lashout să vă găsească informațiile și să vă asiste cât mai repede posibil.

 

Articolele deteriorate sau defecte trebuie rezolvate în termen de 14 zile de la data livrării.

 

Odată ce produsul este revizuit și confirmat ca deteriorat sau defect de către Lashout, veți fi eligibil pentru o rambursare sau înlocuire a aceluiași articol. Orice produs înainte de confirmare nu este eligibil pentru niciunul.

 

Vă rugăm să rețineți: costurile originale de transport nu sunt rambursabile.